09-03-07

magie

 

Vandaag naar het Gravensteen in Gent geweest.  Niet zomaar een bezoekje, nee, ik was een echte gravin...

 

Gisteren 'vond' Cleo (vriendin kleuterleidster) een oud spreukenboek in de klas.  De kinderen wilden een gravin naar de klas toveren.  Na heel wat gehokuspokus zochten ze de klas af en de gang en de tioleten en de zaal en... niemand te zien.

 

Deze morgen lag er een echte gravin (inclusief roze kleed met blinkertjes) te slapen in het kasteel van de klas.  De gravin schrok zich een hoedje en vroeg de kinderen of ze ook nog een spreuk hadden om haar terug naar haar verleden te wensen?  Jammergenoeg was het blad met die spreuk erop zo beschadigd dat ze de spreuk niet meer volledig konden lezen.

 

Na wat gehuil en gejank besloot de gravin Merlijn op te roepen (door telepathie, meditatie en nog zo van die mysterieuse toestanden).  Merlijn zei dat ze naar het Gravensteen moest om daar opdachten uit te voeren.  Als de opdrachten goed werden uitgevoerd zou Merlijn een 'teken' geven. 

 

Naar het Gravensteen (midden Gent met een roze kleedje en een 'sluns' op je kop doet toch wat mensen achterom kijken).  De opdrachten werden perfect uitgevoerd (wat dacht je?) en de kinderen verzamelden alle tips. 

 

Terug in de klas ging ik terug op dezelfde plaats liggen als deze morgen, de kinderen zegden de spreuk hardop (met de nodige gebaren) en toen ze gingen controleren in het kasteel... was de gravin weg!

 

wat een magisch moment!

16:33 Gepost door kat in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

reactie!!! en gij staat zo ongelooflijk goed met roze é...hihih
en wat die humor betreft, indeed manier of verwerken...elk zijn ding é. Tot volgende weekend é!

Gepost door: soet | 10-03-07

dit zijn dingen die de kinderen zich zeker zullen herinneren! Zulke onderwijzeressen heeft het onderwijs nodig! Chapeau!

Gepost door: pieke | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.