26-07-07

vervolg

Ola amigos,

 

Vervolg van dag 3:

We zijn dan naar die vulkaan gaan kijken en het was gewoonweg DE MAX!!!  We zagen het topje van de berg, het was dus HELEMAAL opgeklaard!!  Iets wat niet vaak voorkomt en op de koop toe konden we een uitbarsting(etje) zien EN horen!!!  Machtig was dat!!!  Daarna gingen we wat eten in een typisch amerikaans "steakhouse".  we kregen wel een halve kilo vlees op ons bord (voor Mich geen probleem, die Hollanders keken nogal!!!)  Om 22u gingen we slapen (omdat het hier zo vlug donker is heb je sneller het gevoel dat het al midden in de nacht is, een heel raar gevoel.)

Dag 4.

Via een grote stuwdam (de grootste van centraal Amerika) gingen we naar het stadje Liberia.  De landschappen zijn heel mooi. bergen begroeid met speciale laaghangende bomen en precies meerdere stammen, heel veel bloemen, huisjes langs de kant van de weg, de meeste van steen en bijgebouwtjes van plastiek en golfplaten, kinderen spelen op straat en we zien er heel wat karretjes en kraampjes met drank, fruit en voeding!

We kwamen aan in ons hotel in de regen (maar de temperatuur is nog meer dan goed genoeg!)  We besloten te gaan zwemmen in de regen, want nat werden we toch! :-)  In het zwembad was ook een bar´tje en we dronken een coctailke terwijl we zwommen!  MMMM

De electriciteit werkte even niet (normaal in deze streken) en het bleef de hele nacht regenen!

Dag 5.

Opgestaan met stralende zon1  Om 10u gingen we canopiën, dat is aan een kabel van de ene kant van de rivier naar de andere kant slingeren.  we hadden een prachtig uitzicht en het was echt plezant.  De langste kabel was 250m lang en de hoogste was 35m hoog boven de afgrond. Omdat we maar juist met ons twee in de groep zaten (en 2 begeleiders) mochten we van hen 'een specialleke' doen. Mich vloog als superman over de ravijn en ik ondersteboven!!...scary...

in de namiddag was het wat uitrusten. zwemmen, boekje lezen, sudoku,...

Dag 6

Vandaag gingen we de grens over en dat ging niet zonder slag of stoot:  Er stond een megalange rij aan de grens ñet Nicaragua en we besloten de bewakers om te kopen zodat we vooraan in de rij konden staan (ipv 4uur in de brandende hitte!!)  Het is ons gelukt (enkel bij ons was het wat spannend, de mensen in de rij begonnen het door te hebben en ze begonnen te 'pruttelen' dus vlogen wij twee vanachter in de rij, gelukkig vanachter in de rij van het kantoortje en niet helemaal vanachter!!!)  We deden er 50min over en we waren in NICARAGUA. 

Om 15u kwamen we aan in Granada, daar kregen we een drankje aangeboden met de plaatselijke rum (Flor de Caña) mmm lekker.

We wandelden wat door de mooie koloniale stad en zagen dan Ria en Arie zitten op een terrasje;  Wij als sociale Belgen gingen er bij zitten en dronken wat van het lokale bier. (wist je dat sommigen hier hun bier drinken met zout in en limoen?  kan toch niet lekker zijn???)

Dag 7

Na een stevig ontijt (net zoals in de films, met gratis koffie en een 'waitress' die zo constant komt vragen of je nog wat bij wil hebben) gingen we met paard en kar naar het meer van Nicaragua, het tweede grootste van centraal Amerika:  In dat meer liggen wel 400 eilandjes, die werden gevormd door de uitbarsting van de vulkaan Mombacho.

In de namiddag beklommen we de kerktoren en hadden een prachitg uitzicht over de stad Granada;  We wilden ook de kathedraal bezoeken en het ford maar dat was gesloten!!

's Avonds gingen we eten in een super romantisch restaurantje, we zaten in de binnentuin met heel veel kleine lichtjes een kaarsjes, vol mooie planten en prachtige bloemen. (en het eten was ook nog eens lekker!!!)


Dit is het verslag dat we al hebben gemaakt, we houden de rest voor de volgende keer: 

Toch even heel kort: 2 dagen Leon, vandaag over de grens geweest (zonder problemen) en we zitten nu in Honduras. 

Tot later!

 

Kat en Mich

02:18 Gepost door kat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.