01-08-07

vanaf dag 12

 

dag 12 copan

 

De ruines van Copan gaan bekijken, hadden ze groter verwacht,maar zeker de moeite waard, vooral de grote beelden van vroegere Mayakoningen en de technieken die ze toen al beheersten... twaren geen dommerikken die Mayas.

 

In de namiddag gingen we paardrijden door prachtige landschappen langs de Copan rivier.  We bezochten een indiaans dorpje van boven op de berg, daar was ook het schooltje, een winkeltje waar ze zelfgemaakte popjes verkopen ten voordele van de vrouwen en kinderen uit het dorp, we bezochten ook een weverij en dronken iets in het plaatselijk cafeetje waar we gezellig een babbeljte sloegen met de uitbaatster (Ellen uit onze groep kan goed Spaans en was onze persoonlijke tolk)

 

Op de terugweg hobbelde ik bijna van mijn paard ( we gingen een BEETJE vlugger gaan, hallo zeg, ik was echt bang, maar ze gaven me een ander paard en alles kwam goed!)

 

Nadat we gegeten hadden zagen we een volksfeest op het centrale plein, tvv 2 scholen, plezant!

 

dag 13  copan - antigua

           honduras-guatemala

 

We gingen vlotjes de grens over en daarna volgde een lange busdag.  Rond 16u kwamen we daar aan (8u30 vertrokken).

 

We aten in een gezellig restaurantje met een open binnenplein en een open keuken, veel planten en heel wat kleine lichtjes en kaarsjes.

 

tis hier wel wat duurder dan in Honduras...maar nog steeds iets goedkoper dan bij ons :-)

 

dag 14 antigua daguitstap naar Chichicastenago

 

We bezochten de grote plaatselijke markt waar indianen in traditionele kledij hun goederen verkopen en rituelen uitvoeren op de trappen van de wereldberoemde Santo Thomas kerk.  Mooi, kleurrijk, geurrijk en vooral heel druk!!! 

 

s'Avonds gingen we eten in een restaurantje waar ze live gitaarmuziek speelden.  Gezellig!

 

dag 15 Antigua

 

s'Morgens gingen we wandelen door de mooie straten van antigua waar koloniale gebouwen op iedere hoek van de straat staan... we bezochten vele charmante kerkjes en pleintjes!

 

s'Middags ging ik alleen op uitstap, Mich lag ziek in bed of moet ik zeggen zat ziek op de WC???    De excursie had in petto: indianedorpjes bezoeken, mayahuwelijk bijwonen, macadamia noten plantage bezoeken, jade (edelsteen)fabriek bezichtigen:

Wat bezochten we ? Kerken, kerken, klooster, kerken, amaturistisch bezoek aan de plantage, geen huwelijk, enkel de kledij bezichtigen van de verschillende families de jade fabriek was wel de moeite maar voor de rest een flop!!!  onze reisgids is nu aan het werken om ons geld terug te krijgen!!!

 

s'Avonds ging ik alleen (met de groep) eten.  Lekker!

 

Dag 16 Antigua - Flores

 

Vandaag vroeg op om de vlieger te nemen naar Flores.  Mich voelt zich al weer beter, hij kan alweer voedsel binnenhouden... Deze namiddag gewoon wat uitgerust aan het zwembad... Zalig! 

 

 

Dikke kussen en tot later, Kat en Mich.

 

 

 

02:37 Gepost door kat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.