22-10-09

Amai!

 

Gisteren kregen we een rondleiding in de materniteit en een hele uitleg over 'het kraambed'.  Die uitleg was wat saai gebracht, en precies een promotiecampagne voor borstvoeding.  Toch heb ik hier en daar wat dingen opgenomen die ik nog niet wist. 

Maar dan... die rondleiding!!!  Eerst bezochten we de arbeids-/verloskamers.  Nu ja, dat ziet eruit zoals je dat voorstelt hé, met van die beensteunen en zo'n groot 'tandartslicht' om diene kleine vanaf zijn eerste seconde in de spotlights te zetten! 

Toen we de verschillende kamers bezochten schilderde die vrouw (een vroedvrouw!!!) de papa's af als hulpeloze wezens met twee linkerhanden die enkel maar aanwezig zijn om de mama's hun maaltijden te verorberen... Amai, ik kon dat mens al niet echt af!  Maar het kwam erger. 

In die kamer deelde ze de 'laatste trend': Der zijn veel papa's die een bed aanvragen om hier te bijven slapen! + draai met de ogen!!!  Een lachsaldo ging als een mexican wave rond in de kamer en triomfantelijk nam zij die in ontvangst. Toen haar ogen de mijne kruisten kon ik het niet laten en ik keek naar haar met niet een begrijpende blik en lipte: "Das toch normaal".  Verveeld keek ze weg en nam naast mij nog wat 'lachen' in ontvangst. 

Dat versta ik toch niet van al die andere vrouwen!  Serieus!  Een geboorte is toch een heel intiem moment!  Een moment waar je als koppel zo naar uitgekeken hebt, het eerste moment dat 'je kleine individu'tje' tastbaar in je leven komt... en dan gaat de man naar huis??? Niets van.  Op zo'n moment wil je toch niet liever dan in de armen van je liefste liggen en naar je baby staren (of stel ik het mij hier allemaal te rooskleurig voor?)  Maar kom, die vroedvrouw vond dat precies een modegril, de opkomst van de 'watjes-papa's' of zoiets...

Wat later raapte ik al mijn moed bijéén (want ik had al de indruk dat ze mij niet zo tof vond) en vroeg haar hoe dat zat als je poliklinisch wil bevallen, moet je dat op voorhand zeggen of hoe zit dat dan?  Dat moest ik bespreken met mijn gynaecoloog.  Ik vertelde haar dat ik graag met een zelfstandig vroedvrouw zou werken (dan kan ik wat langer thuis blijven) en dat ik dan graag die vroedvrouw zou meebrengen naar het ziekenhuis, niet om mij te helpen bevallen (want van de verzekering mag dat niet) maar gewoon zodat ik iemand bij mij heb die der iets van kent en waar ik toch al iets of wat een band mee heb.  (ik weet het ik ben een schieter en een trunte, maar als ik dat zo kan oplossen waarom niet?)  "Ja, daar zullen de vroedvrouwen zich niet goed bij voelen!" , was haar antwoord.  "Jamaar, IK moet mij toch goed voelen tijdens mijn eigen bevalling!" Die ogen veranderden, op een gemaakt vriendelijk toontje zei ze: "Ah, ja natuurlijk" maar in haar ogen las ik: "Moet jij altijd zo speciaal doen?" 

Ik moet eerlijk zijn, ik heb er toch niet goed van geslapen.  Ik dacht dat iedereen over een bevalling dacht als zoals ikzelf, maar blijkbaar vinden veel vrouwen dat een bevalling 'bandwerk' moet zijn met niet al te veel emoties! 

Tja, als dat de norm is, dan wil ik graag 'de speciale' zijn!

  gewoonspeciaal

09:46 Gepost door kat in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik moet hier een code invullen kpMUM super hé
ik vind dat je dat super doet om zo veel mogelijk informatie in te winnen, wist zelf niet dat er zo veel bij komt kijken. je moet je zeker niet laten doen van zo een zimpertrut van een vroedvrouw! als je een zelfstandig vroedvrouw wil dan doe je dat ook gewoon. het is jullie tijd samen als gezin dus jij kiest waar je je goed bij voelt. en het zijn geen watje's-papa's maar-super papa's

dikke knuffel jeroen fiona morris

Gepost door: jeroen | 23-10-09

zo'n leuke reactie van jeroen! Ja katrijnemijn wil het graag op haar manier en zo mag het ook e! Een rustige bevalling geef je door aan je kind e. Sommige mensen/vroedvrouwen houden liever van hun gewoon werk, en wijken niet graag af van die patronen. Moet daar niet mee inzitten, klant is koning! ;-)

Gepost door: tilde | 25-10-09

Het is allemaal zo anders als toen "wij" in verwachting waren.Ja, dat is al 30 jaar geleden...maar alles was véél simpelder.We kozen onze gynecoloog en hoe die "verloskamer" eruitzag was ons wel een zorg.Een bevalling is eigenlijk een natuurlijk gebeuren,maar door apparatuur en onderzoeken lijkt het wel een ziekte!!!Geniet van je zwangerschap en koester jullie kostbare schat.Pieker niet teveel en stoor je vooral niet op mensen die op automatische piloot draaien...Je weet wat je wil(al altijd trouwens)dus ...ga ervoor.

Gepost door: mams | 29-10-09

De commentaren zijn gesloten.